Tekoälyn päivittäinen hyödyntäminen arjessa saattaa kuulostaa vielä kaukaiselta ajatukselta.
Totuus on kuitenkin se, että lähes jokainen työssään tekstiä, kuvia, videota tai äänityksiä hyödyntävä voi jo nyt saada valtavasti apua erilaisista tekoälytyökaluista. Tässä jutussa listaamme tämän hetken parhaat tekoälysovellukset, jotka voivat tehostaa työtäsi, lisätä luovuuttasi ja parhaimmillaan mullistaa tapasi tehdä töitä.
Olitpa sitten myynnin ammattilainen, graafinen suunnittelija, musiikintekijä, puhuja tai sisällöntuottaja, näiden työkalujen joukossa on jotain juuri sinulle.
Tämän listan tavoitteena ei ole laittaa työkaluja paremmuusjärjestykseen, sillä jokainen niistä tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia ja on omalla tavallaan ainutlaatuinen.
Ennen kuin mennään listaan, käydään läpi mitä tekoälysovellus tarkoittaa on ja mitkä niiden hyödyt ovat.
Mikä on tekoälysovellus?
Tekoälysovellus on ohjelmisto tai sovellus, joka hyödyntää tekoälyä (AI eli artificial intelligence) suorittaakseen tiettyjä tehtäviä tai toimintoja.
Esimerkkejä tekoälysovelluksista ovat:
- puheentunnistusjärjestelmät, jotka muuttavat puheen tekstiksi
- suositusjärjestelmät, jotka ehdottavat käyttäjille sopivia tuotteita tai sisältöjä
- kuvantunnistusjärjestelmät, jotka tunnistavat kuvissa olevia kohteita
- ennustemallit, jotka antavat ennusteita esimerkiksi markkinoiden kehityksestä tai sääilmiöistä
Tekoälysovellukset ovat yhä laajemmin käytössä eri toimialoilla, kuten terveydenhuollossa, finanssialalla, markkinoinnissa, tuotannossa ja kuljetuksessa, ja niiden avulla pyritään parantamaan työn tehokkuutta, tarkkuutta ja innovointia.
Miksi hyödyntää tekoälysovelluksia?
Tekoälysovelluksilla on useita merkittäviä etuja ja hyötyjä, joiden takia tekoälyä integroidaan eri työtehtäviin. Tässä viisi yleisintä syytä niiden hyödyntämiseen:
- Tehokkuus ja automaatio: Tekoälysovellukset voivat suorittaa monimutkaisia tehtäviä nopeasti ja tehokkaasti ilman ihmisen jatkuvaa valvontaa. Ne voivat automatisoida monia prosesseja, säästäen aikaa ja resursseja.
- Tarkkuus ja ennustettavuus: Tekoäly pystyy analysoimaan suuria määriä tietoa ja tunnistamaan kuvioita, jotka saattavat jäädä ihmisiltä huomaamatta. Tämä voi johtaa tarkempiin päätöksiin ja parempaan ennustettavuuteen esimerkiksi markkinointikampanjoissa.
- Personoitujen palveluiden tarjoaminen: Tekoälysovellukset voivat analysoida käyttäjien käyttäytymistä ja mieltymyksiä kerätyn datan perusteella. Tämä mahdollistaa personoitujen ja räätälöityjen palveluiden tarjoamisen, kuten suositusten antamisen tai yksilöllisen asiakaspalvelun.
- Riskienhallinta ja turvallisuus: Tekoäly pystyy tunnistamaan poikkeavuuksia ja epäilyttävää käyttäytymistä esimerkiksi tietoturva- ja rikostorjuntajärjestelmissä. Tämä auttaa parantamaan riskienhallintaa ja turvallisuutta eri toimintaympäristöissä.
- Luovuuden ja innovaation edistäminen: Tekoäly voi tarjota uusia näkökulmia ja ideoita luovien prosessien tueksi. Esimerkiksi koneoppiminen voi auttaa tunnistamaan uusia trendejä ja mahdollisuuksia, jotka voivat inspiroida innovaatioita eri aloilla.
Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, miten tekoälysovellukset voivat tuoda lisäarvoa eri toimialoille ja organisaatioille.
23 parasta tekoälysovellusta (elokuu 2024)
Käydään suoraan listan kimppuun ja katsotaan, mitkä ovat mielestämme parhaat tekoälysovellukset vuonna 2024.
Kuten mainitsimme, kyseiset tekoälysovellukset eivät ole paremmuusjärjestyksessä, vaan jokainen niistä auttaa omanlaisissa tehtävissään.
1. Reply.io
Käyttötarkoitus: Automaatiot sähköpostien lähettämiseen myynnin tehostamiseksi.
Reply.io on myyjän paras ystävä. Se automatisoi viestinnän monikanavaisesti (sähköpostit, some-alustojen keskustelut, kalenterivaraukset jne.), jolloin myyjät voivat keskittyä olennaiseen: merkityksellisen asiakassuhteen rakentamiseen. Reply.io:n käyttöliittymä on helppo omaksua, ja se nostaa myyntitiimin tuottavuuden uudelle tasolle.
2. DreamStudio
Käyttötarkoitus: Kuvien luominen.
Kuvaus: DreamStudio:n tarjoama työkalu, jonka avulla voit luoda kuvia. Voit käyttää pohjana pelkkää tekstikomentoa tai valmista kuvaa. Helpottavat elementit kuten valmiit esiasetukset tyyleille (esimerkiksi isometrinen, valokuvauksellinen, pikselitaide) ja kuvasuhteille. Kuvatyökaluista nopein ottaa käyttöön. DreamStudioon on tullut iso päivitys 08/2024, jonka johdosta myös sen videolaatu on parantunut merkittävästi.
3. RunwayML
Käyttötarkoitus: Luova tekoäly kuvien ja videoiden muokkaamiseen.
Kuvaus: RunwayML yhdistää tekoälyn ja luovuuden, ja mahdollistaa monimutkaisten visuaalisten efektien luomisen helposti. Voit luoda videota tekstikomennoilla, antaa tekoälyn jatkaa olemassaolevaa kuvaa isommaksi, luoda videoita kuvien pohjalta ja paljon muuta. Luovan ja vähemmänkin luovan ihmisen visuaalinen pallotteluseinä.
4. Adobe Firefly
Käyttötarkoitus: Generatiivinen tekoäly kuvien luomiseen.
Kuvaus: Adobe Firefly käyttää generatiivista tekoälyä luomaan upeita kuvia. Käytä mitä tahansa kuvaa pohjana, ja muokkaa sitä tekstikomentojen avulla esimerkiksi kuvan jatkamiseen, kuvasuhteen muokkaamiseen tai asioiden poistamiseen kuvasta. Adobe Firefly:ta käytetään Photoshopin sisällä, joten sinulla täytyy olla voimassaoleva Photoshop-tilaus.
5. ClipDrop
Käyttötarkoitus: Helppo kuvien muokkaaminen.
Kuvaus: Clipdropin tarjoama työkalujen kokonaisuus toimii taikasauvana kuvankäsittelyssä. Voit helposti poistaa kuvien taustoja, valottaa kuvia uudelleen, skaalata kuvatiedostoja isommaksi, poistaa esineitä tai tekstejä kuvista ja paljon muuta. Aloittelevan kuvanmuokkaajan paras kaveri.
6. Midjourney
Käyttötarkoitus: Kuvien luominen.
Kuvaus: Midjourney on yksi tunnetuimmista työkaluista kuvien luomiseen tekstikomentojen avulla. Palvelu toimii Discord-alustan kautta, joten alkuun pääseminen vaatii yhden ekstra-askeleen jos Discord ei ole vielä sinulla käytössä. Valmiiden kuvien suhteen mahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat hyperrealistisesta vektorigrafiikkaan, kun komentoja oppii käyttämään tehokkaasti.
Lue aloittelijan vinkit promptien kirjoittamiseen: Luo kuvia tekoälyllä: Aloittelijan opas Midjourneyn käyttöön
7. Synthesia.io
Käyttötarkoitus: Esittelyvideoiden luominen.
Kuvaus: Synthesia:n avulla voit luoda ammattimaisia esittelyvideoita ilman kalliita laitteita tai monimutkaisia ohjelmistoja. Sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi koulutus-, asiakaspalvelu- tai markkinointimateriaalien luomiseen. Toimii tällä hetkellä parhaiten englannin kielellä, mutta myös suomi ja muita kieliä löytyy kielivalikoimasta.
8. Descript
Käyttötarkoitus: Videoiden muokkaus ja puheentunnistus.
Kuvaus: Descriptin puheentunnistusteknologia tekee videoiden muokkaamisesta nopeaa ja tehokasta, ja sen käyttöliittymä on suunniteltu intuitiiviseksi. Sen avulla voit muokata videoita, editoida ääntä, litteroida puheen tekstiksi ja muokata sisältöä eri alustoille sopivaksi. Välttämätön työkalu sisällöntuottajille.
Haluatko oppia hyödyntämään tekoälyä omassa työssäsi?
Mentorsprintistä löydät suuren valikoiman videoita, joiden avulla voit oppia käyttämään tämän hetken suosituimpia tekoälytyökaluja.
Opi käyttämään mm. seuraavia palveluita: ChatGPT, Midjourney, Runway, Elevenlabs, BandLab ja HeyGen.
Koodilla KOKEILE30 saat ensimmäiset 30 päivää hintaan 9,90€.
Puhe ja ääni
9. Lovo.ai
Käyttötarkoitus: Tekstistä puheeksi -teknologia.
Kuvaus: Lovo.ai:n tekstistä puheeksi -teknologia mahdollistaa monipuolisen äänenkäytön, olipa kyseessä sitten podcast, äänikirja tai virtuaaliassistentti. Lovo.ai:n työkalu ymmärtää kontekstia ja lisää sen perusteella tunnetta puheeseen. Palvelusta löytyy myös suomenkieliset puheäänet.
10. Murf.ai
Käyttötarkoitus: Tekstistä puheeksi -teknologia.
Kuvaus: Murf.ai on kuin ääninäyttelijä, joka on aina käytettävissäsi. Käyttöliittymässä on helppoa muokata äänen korkeutta ja nopeutta. Voit kätevästi lisätä taukoja ja painotuksia haluamiisi kohtiin. Suomenkielinen versio on laadukas.
11. Elevenlabs.io
Käyttötarkoitus: Tekstistä puheeksi -teknologia.
Kuvaus: Elevenlabs.io on niin ikään tekstistä puheeksi -työkalu, jossa on varsin luonnollisen kuuloinen suomenkielinen versio. Voit helposti luoda juuri omaan tarkoitukseesi sopivan äänen, ja muokata äänensävyä, puhetyyliä ja puheen eläväisyyttä. Voit myös kloonata oman äänesi, ja käyttää sitä projekteissasi. Tämä on Mentorsprintin valinta puheen tuottamisen työkaluista.
12. Mubert
Käyttötarkoitus: Generatiivinen musiikin luominen.
Kuvaus: Mubert luo musiikkia generatiivisen tekoälyn avulla, ja sen avulla voit luoda ainutlaatuisia musiikkikappaleita omiin projekteihisi. Valmiita kappaleita voit käyttää valitusta lisenssistä riippuen myös mainonnassa, peleissä ja sovelluksissa.
Tekstin tuottaminen
13. Jasper.ai
Käyttötarkoitus: Automaattinen tekstin luonti.
Kuvaus: Jasper.ai on kuin oma henkilökohtainen copywriter. Se luo komentojen pohjalta tekstejä, jotka voivat säästää aikaa ja vaivaa esimerkiksi blogien tai myyntimateriaalin luomisessa. Se onkin erityisen hyödyllinen markkinoijille ja sisällöntuottajille. Jasper.ai on helpompi ottaa käyttöön kuin useammille tuttu ChatGPT, koska sen käyttöliittymä on selkeä ja opastaa prosessissa eteenpäin. Toimii parhaiten englanniksi, mutta voidaan hyvin hyödyntää suomenkielisten tekstien ensimmäisten luonnosten tekemiseen.
14. ChatGPT
Käyttötarkoitus: Keskustelu- ja tekstintuotantoalgoritmi.
Kuvaus: ChatGPT on kuin keskusteleva chatbot uusien ideoiden ja tekstin tuottamisessa. Siihen ei pidä suhtautua kuin julkaisuvalmiita tekstejä suoltavaan ammattilaiseen, vaan ajatustyöskentelyn ja luomisprosessin apuna toimivaan tekoälyassistenttiin. ChatGPT:n avulla voit esimerkiksi luoda rungon blogiartikkelille, tiivistää tekstejä helpommin ymmärrettävään muotoon, saada ehdotuksia markkinointiviestintään ja paljon muuta.
15. Tome.app
Käyttötarkoitus: Automaattinen tekstin tuottaminen ja hallinta.
Kuvaus: Tome on avustaja visuaaliseen tarinankerrontaan, jonka avulla voit keskittyä luovaan prosessiin. Se on työkalu, joka auttaa luomaan selkeitä presentaatioita ja muita esityksiä, joissa yhdistetään tekstiä ja kuvaa. Tome.app helpottaa selkeyttämään ja visualisoimaan esityksiä, sekä muokkaamaan tarinaa haluamaasi tyyliin ja löytämään tai luomaan siihen sopivaa kuvitusta. Tämä työkalu on siis heille, ketkä haluavat yhdistää viestinnässään sujuvasti kuvaa ja tekstiä.
16. Rytr
Käyttötarkoitus: Automaattinen tekstin luominen ja kääntäminen.
Kuvaus: Rytr on tehokas työkalu, joka auttaa luomaan ja kääntämään tekstejä nopeasti ja vaivattomasti. Sen avulla käyttäjät voivat tuottaa laadukasta sisältöä eri kielillä ja eri tarkoituksiin, kuten markkinointiin, verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan.
17. Wordtune
Käyttötarkoitus: Tekstin muokkaus ja parantaminen.
Kuvaus: Wordtune on älykäs työkalu, joka tarjoaa ehdotuksia ja parannuksia käyttäjän kirjoittamaan tekstiin. Se auttaa parantamaan tekstin selkeyttä, tyyliä ja kielioppia, mikä tekee siitä erinomaisen työkalun niille, jotka haluavat tuottaa ammattimaisempaa sisältöä.
18. Copy.ai
Käyttötarkoitus: Automaattinen mainos- ja markkinointitekstien luonti.
Kuvaus: Copy.ai on innovatiivinen työkalu, joka auttaa luomaan tehokkaita mainos- ja markkinointitekstejä nopeasti. Sen avulla käyttäjät voivat tuottaa houkuttelevia mainoskampanjoita, tuoteselosteita ja muita markkinointimateriaaleja ilman suurta vaivaa.
19. Grammarly
Käyttötarkoitus: Kieliopin ja oikeinkirjoituksen tarkistus.
Kuvaus: Grammarly on suosittu työkalu, joka tarkistaa tekstien kieliopin, oikeinkirjoituksen ja tyylin virheet automaattisesti. Se tarjoaa ehdotuksia parannuksista ja auttaa käyttäjiä kirjoittamaan virheettömiä tekstejä sekä ammattimaisesti että henkilökohtaisesti.
20. Writesonic
Käyttötarkoitus: Automaattinen sisällöntuotanto.
Kuvaus: Writesonic on monipuolinen työkalu, joka auttaa luomaan laadukasta sisältöä eri tarkoituksiin, kuten blogikirjoituksiin, mainosmateriaaleihin ja tuoteselosteisiin. Sen avulla käyttäjät voivat tuottaa tekstejä nopeasti ja tehokkaasti ilman suurta vaivaa.
21. Consensus
Käyttötarkoitus: Tiimien yhteistyön tukeminen ja päätöksenteko. Kuvaus: Consensus on työkalu, joka helpottaa tiimien yhteistyötä ja päätöksentekoa. Sen avulla käyttäjät voivat jakaa ideoita, äänestää vaihtoehdoista ja saavuttaa yhteisymmärryksen erilaisissa projekteissa ja kokouksissa.
Opi lisää tekoälystä
Kokeile tekoälyä tänään tai aloita yhdestä tässä artikkelissa käydyistä sovelluksista.
Kokeile Mentorsprintin koulutuksia
Tekoälytyökaluja on paljon, ja niiden täyden potentiaalin hyödyntäminen vaatii aiheeseen paneutumista. Jos haluat päästä nopeasti vauhtiin, voit kokeilla Mentorsprintin käytännönläheisiä verkkokoulutuksia.
Mentorsprint on tekoälykouluttamisen alusta, joka on suunniteltu niin yrittäjille kuin myynnin ja markkinoinnin ammattilaisille. Autamme sinua ottamaan parhaimmat työkalut nopeasti haltuun videoiden ja live-koulutusten avulla.
Miksi valita Mentorsprint?
- Joustavuus: Voit striimata koulutusvideoita omalla tahdillasi ja aikataulullasi.
- Live-koulutukset: Joka kuukausi järjestämme live-koulutuksen, joissa kouluttajamme opettavat ja vastaavat kysymyksiin. Jos et pääse osallistumaan liveen, ei hätää. Kaikki tallenteet ovat saatavilla alustallamme myös jälkikäteen.
- Edullinen: Vain 20€ kuukaudessa, ja voit lopettaa palvelun koska tahansa. Tämä sisältää pääsyn kaikkiin koulutusvideoihin ja live-koulutuksiin.
Luo tili ja aloita tekoälytyökalujen soveltaminen jo tänään.