Tekoälyn vallankumous finanssialalla: JPMorganin IndexGPT

Ei ole epäilystäkään siitä, että tekoäly tulee mullistamaan liiketoimintaa monilla eri aloilla. Finanssijätti JPMorgan Chase on julkaissut tavoitteensa pysyä tämän kehityksen eturintamassa. Yhtiö kehittää parhaillaan IndexGPT-nimistä ohjelmistopalvelua, joka hyödyntää tekoälyä asiakkaiden sijoitusvalintojen tukemisessa. Pankki on jo jättänyt tavaramerkkihakemuksen IndexGPT:lle, joka käyttää pilvipohjaista ohjelmistoa ja tekoälyä analysoimaan ja suosittelemaan räätälöityjä arvopapereita asiakkaidensa tarpeisiin.

ChatGPT:n menestys inspiroi finanssialaa

OpenAI:n ChatGPT-teknologian suosiota on seurannut valtava määrä kiinnostusta eri toimialoilla. Finanssisektorilla instituutiot kuten Goldman Sachs ja Morgan Stanley ovat jo aloittaneet ChatGPT:n kaltaisten AI-mallien testaamisen sisäisissä tehtävissä, kuten koodin luomisessa tai finanssineuvonnan tarjoamisessa.

JPMorgan pyrkii kuitenkin erottumaan kilpailijoistaan tarjoamalla ensimmäisenä suurena finanssi-instituutiona ChatGPT:n kaltaista palvelua suoraan asiakkailleen.

Tavaramerkkiasiamies Josh Gerbenin mukaan JPMorganin tavaramerkkihakemus IndexGPT:lle viestii aikeista lanseerata tuote. Tyypillisesti yritykset kuten JPMorgan eivät jätä tavaramerkkihakemuksia ilman konkreettista suunnitelmaa sen käytöstä. Hyväksynnän jälkeen JPMorganin on julkaistava IndexGPT kolmen vuoden kuluessa tavaramerkin turvaamiseksi.

Tekoälyn hyödyntäminen JPMorganilla

JPMorganin vuosittaisessa sijoittajakonferenssissa yhtiö korosti edistystään tekoälyn käyttöönotossa koko toiminnassaan. 1 500 datatieteilijän ja koneoppimisinsinöörin tiimi tutkii GPT-teknologian eri käyttötapauksia ja pyrkii tuomaan lisäarvoa sen avulla yhtiön kaikille osa-alueille.

Toimitusjohtaja Jamie Dimon uskoo, että tekoäly voi mullistaa kaikki yhtiön toiminnot kaupankäynnistä suojaustoimenpiteisiin ja kehitystyöstä virheiden havaitsemiseen. Dimon näkee tekoälyn muutosvoimana, joka voi kehittää perinteisiä prosesseja täydentäen ihmisten kyvykkyyksiä. Tällä hetkellä JPMorgan hyödyntää jo laajasti tekoälyä osakehedgauksessa, ideoiden generoinnissa ja suurten kielimallien alueella.

Haluatko oppia hyödyntämään tekoälyä omassa työssäsi?

Mentorsprintistä löydät suuren valikoiman videoita, joiden avulla voit oppia käyttämään tämän hetken suosituimpia tekoälytyökaluja.

Opi käyttämään mm. seuraavia palveluita: ChatGPT, Midjourney, Runway, Elevenlabs, BandLab ja HeyGen.

Koodilla KOKEILE30 saat ensimmäiset 30 päivää hintaan 9,90€.

Dimon myöntää, että tietyt työroolit saattavat korvautua kehityksen myötä. Hän kuitenkin korostaa, että tämä on luonnollinen osa teknologista edistystä, ja sitä on tapahtunut jo teollisesta vallankumouksesta lähtien. Työpaikkojen mahdollisen häviämisen osalta JPMorgan sitoutuu tukemaan niiden vaikutuksia kokevia työntekijöitä tarjoamalla uudelleensijoittumismahdollisuuksia eri rooleissa yhtiön sisällä.

Tästä huolimatta Dimon pysyy optimistisena tekoälyn positiivisesta vaikutuksesta työvoimaan ja yhteiskuntaan kokonaisuutena. Hän viittaa muihin teknologisiin läpimurtoihin ja näkee niiden edelleen paranevan tekoälyn kautta, visioiden tulevaisuuden, jossa tulevat sukupolvet elävät pidempään ja terveemmin samalla työskennellen vähemmän.

Yhteenveto

JPMorganin IndexGPT:n kehitys ja heidän proaktiivinen otteensa tekoälyn käyttöönotossa osoittavat yrityksen sitoutumisen teknologian hydöyntämiseen innovaation ajurina ja asiakaskokemuksen parantamiseen finanssisektorilla. Dimonin visio finanssialasta, jota tukee monenlaiset tekoälyt, on kiehtova, ja se tarjoaa katsauksen siihen, miten teknologia voi muovata tulevaisuuttamme.

Scroll to Top