Kuinka tehdä laadukkaita opetusvideoita: HeyGen

Mikä on HeyGen?

HeyGen on työkalu, joka mahdollistaa opetus- ja muiden selitysvideoiden luomisen tekstipohjaisen sisällön pohjalta. Sitä voi käyttää helposti ja nopeasti ilman teknisiä taitoja tai aiempaa kokemusta videoiden tuottamisesta. Jos tarvitset opetusvideon esimerkiksi myynti- tai onboardaus-vaiheeseen mutta et halua kuluttaa resurssejasi tuotantotiimin palkkaamiseen, HeyGen voi olla sopiva ratkaisu sinulle.

Miten HeyGen toimii?

HeyGenin avulla voit luoda opetusvideoita kirjoittamasi käsikirjoituksen pohjalta. Se toimii tekstistä puheeksi -mallilla, eli se luo tekstisi pohjalta haluamasi videon. Tämän jälkeen voit luoda oman tai valita valmiin avatarin, ja HeyGen muuntaa kirjoittamasi tekstin automaattisesti puheeksi videotekniikan avulla. Oman realistisen videoavatarin tekeminen on helppoa, ja siihen löydät koulutusvideon Mentorsprint-sovelluksestamme. Tähän tarvitset pohjaksi vain muutaman minuutin videon itsestäsi.

Lopuksi valitset, miltä valmis videosi tulee näyttämään asettelun osalta. Voit valita useista valmiista mallipohjista, jotka helpottavat ammattimaisen ulkoasun luomisessa.

Askeleet tehokkaan opetusvideon tekemiseen:

1. Ongelman tunnistaminen

Aloita tunnistamalla kohdeyleisösi kohtaamat ongelmat tai haasteet. Kun teet tämän hyvin, yleisösi pystyy samaistumaan videon sanomaan ja se herättää heidän kiinnostuksensa. Mitä tarkemmin ja kohdennetummin pystyt kuvaamaan ongelman, sitä paremmin yleisö ymmärtää tarpeen ratkaisullesi.

2. Ratkaisun esittäminen

Kun olet kuvannut kohdeyleisösi ongelman, esittele ratkaisusi. Ole yksityiskohtainen ja korosta ratkaisusi uniikkeja ominaisuuksia konkreettisella tasolla. Tuo esiin hyötyjä, jotka tekevät siitä paremman kuin muut vaihtoehdot.

3. CTA:n sisällyttäminen

Ratkaisun esittämisen jälkeen on tärkeää sisällyttää toimintakehote (CTA, Call to Action). Pidä CTA selkeänä, jotta yleisösi voi helposti ryhtyä toimiin. Kerro esimerkiksi, miten he voivat ottaa sinuun yhteyttä tai miten he voivat aloittaa palvelusi käyttämisen itse.

Usein kysytyt kysymykset

HeyGen tarjoaa helpon ja nopean tavan luoda laadukkaita opetusvideoita. HeyGen on suunniteltu helppokäyttöiseksi, eikä sen käyttö vaadi erityisiä teknisiä taitoja. Sen avulla voit kertoa yrityksesi tarinan ja esitellä ratkaisusi yleisöllesi tehokkaasti.

Haluatko oppia hyödyntämään tekoälyä omassa työssäsi?

Mentorsprintistä löydät suuren valikoiman videoita, joiden avulla voit oppia käyttämään tämän hetken suosituimpia tekoälytyökaluja.

Opi käyttämään mm. seuraavia palveluita: ChatGPT, Midjourney, Runway, Elevenlabs, BandLab ja HeyGen.

Koodilla KOKEILE30 saat ensimmäiset 30 päivää hintaan 9,90€.

Scroll to Top