Kuinka luoda laadukas puheääni tekoälyllä: vinkit ElevenLabs-työkalun käyttämiseen

ElevenLabsin avulla voit luoda laadukkaita puheääniä helposti ja nopeasti. Tekstistä puheeksi -ominaisuus on hyödyllinen esimerkiksi koulutusvideoiden luomisessa, tai nettisivujen saavutettavuuden parantamisessa. Voit valita useista valmiista ääninäyttelijöistä tai kloonata oman äänesi vain muutamalla askeleella.

ElevenLabs toimii parhaiten englanniksi, mutta myös suomenkielinen ääni on laadukas. Voit kuunnella suomenkielisen esimerkin täällä.

Paljonko ElevenLabsin käyttö maksaa?

ElevenLabs tarjoaa ilmaisen testikäyttömahdollisuuden, kun kirjaudut sisään Gmail-tililläsi. Testikäyttö sisältää 10 000 merkkiä kuukaudessa ja pystyt lisäksi luomaan kolme mukautettua ääntä. Maksulliset tilaukset alkavat viidestä dollarista kuukaudessa, johon kuuluu 30 000 merkkiä sekä 10 mukautettua ääntä.

Äänen valitseminen

Klikkaa ”Create” ja valitse ”Text to speech”, jotta voit luoda ensimmäisen tekstistä puheeksi -projektisi. Seuraavaksi valitse pudotusvalikosta ääninäyttelijä, jota haluat käyttää projektissasi. Voit kuunnella lyhyen näytteen kaikista esimerkkiäänistä. Voit säätää äänten vakautta ja selkeyttä tarpeidesi mukaan parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi. Useimmissa tapauksissa ääni kuulostaa luonnollisimmalta, kun vakaus on säädetty suhteellisen matalalle tasolle ja selkeys on keskivaiheilla.

Jos haluat lisätä oman äänesi, voit tehdä sen napsauttamalla ”Add voice” -painiketta. Oman äänen kloonaamista varten tarvitset maksullisen tilauksen. Sinun on ladattava selkeä ääninäyte, joka on vähintään minuutin mittainen, sisältää vain yhden puhujan eikä sisällä taustahälyä.

Oman äänen kloonaamisen lisäksi voit luoda tekoälyn avulla satunnaistetun, täysin uniikin äänen vain omaan käyttöösi, tai tuoda äänikirjastosta ElevenLabs-yhteisön luomia ääniä.

Tekstin lisääminen

Seuraavaksi lisäät tekstin, jota haluat käyttää projektissasi. Kun olet tyytyväinen ääneen ja lisännyt tekstisi, klikkaa ”Generate” ja ElevenLabs luo sinulle äänityksen, jonka voit ladata mp3-tiedostona. Huomaa, että kun klikkaat ”Generate”, äänitykseen kuluvat merkit vähennetään välittömästi kiintiöstäsi.

Voit tarkastella kaikkia luomiasi äänityksiä siirtymällä ”History” -välilehteen. Voit kuunnella aikaisempia äänityksiä napsauttamalla ”Play” -painiketta ja ladata ne itsellesi napsauttamalla ”Download selected” -painiketta.

Tässä yksinkertaistetut ohjeet ElevenLabsin käyttämiseen. Jos haluat nähdä tarkemmat ohjeet videon muodossa, Mentorsprint-sovelluksestamme löydät syventävän tutoriaalin laadukkaiden äänitysten luomiseen.

Haluatko oppia hyödyntämään tekoälyä omassa työssäsi?

Mentorsprintistä löydät suuren valikoiman videoita, joiden avulla voit oppia käyttämään tämän hetken suosituimpia tekoälytyökaluja.

Opi käyttämään mm. seuraavia palveluita: ChatGPT, Midjourney, Runway, Elevenlabs, BandLab ja HeyGen.

Koodilla KOKEILE30 saat ensimmäiset 30 päivää hintaan 9,90€.

Scroll to Top